Piskinja gostuje

Pisikinja obožava ići u goste. Pogotovo kad gosti skuhaju večeru i naprave kolač. S vanilijom. Voli Piskinja gostovati i na mjestima koja rado udomljuju njezina slova pa ih čuvaju za one koji ih žele čitati. Evo gdje su se sve njezina slova skitala…

 Ima li itko da ne voli Čokolino? Ako ima, pravit ću se da to nisam čula jer Čokolino je moj omiljeni doručak još od devesdruge. Zaslužio je romančinu, ali je za sada dobio tek pričuljak u kojemu su se pronašli mnogi. Jesi li Rijetki ili Gusti, klikni, čitucni i saznaj

 Kako je Piskinja uopće dobila svoje ime? Pa lijepo, eto kako. U jednoj dječjoj knjižnici, na strunjači u nesparenim čarapama i sa nečijim ljepljivim prstima u kosti. Piskinja je uvijek i prije i iznad svega piskinja za djecu. Djeca su od nje stvorila ovo što je danas, s djecom je započela svoju priču i djeca su njezin vjetar u leđa. Zašto je tako predivnasto stvarati za djecu saznat ćeš ako zaviriš u tekstanac.

 Piskinja obožava umjetnike. Njezin najdraži stvaratelj priča je Roald Dahl, poznatiji kako literarni tata Matilde i Charlieja i tvornice Čokolade. Svašta u njegovim pričama naizgled nema smisla, ali voljenje Roalda Dahla, za Piskinju itekako ima smisla.
Pročitaj tekst i zaljubi se i ti u Dahlovu savršenu besmislenost.

 Kad netko spomene djetinjstvo Piskinja pomisli na puding od vanilije, miris kreme za sunčanje, nedjelje u kadi, smežurane prste i jednu posebnu slikovnicu koju nikako ne može pronaći. Škicni tekstanac, gucni malo bijele kave i vrati se natrag u doba kad se kosa pere nedjeljom, a s prijateljima natječe u srkanju mlijeka.